Opening nieuwe skeelerseizoen Lindenoord

Wolvega – Tijdens de opening van het skeelerseizoen 2018 werd zondagmiddag het nieuwe asfalt op de skeelerbaan Lindenoord in Wolvega officieel in gebruik genomen. Na een welkomstwoord door voorzitter Jan Oostenbrink onthulden de vrijwilligers Sietze Slump (voorzitter technische commissie) en Simon van de Merwe (voorzitter skeelercommissie) een infobord. Aansluitend gaf Olympisch medaillewinnares Antoinette de Jong het startschot voor het skeelerseizoen 2018 en werden de eerste ronden op het nieuwe asfalt verreden.

De IJs- en Skeelerclub Lindenoord in Wolvega laat dit jaar zien dat het een multifunctionele accommodatie heeft. Begin maart werd er geschaatst en eind maart kon er al weer geskeelerd worden.
Dankzij een nieuwe laag asfalt zal dat de komende jaren weer op de skeelers lekker rollen. Met een tijdwaarnemingssysteem van My Laps worden rondetijden vastgelegd waarna rijders die met een app kunnen nalezen. Het tijdwaarnemingssysteem zal ook tijdens wedstrijden gebruikt worden.
De club is er trots op dat met vrijwilligers en financiële bijdragen van de gemeente Weststellingwerf, Provincie Fryslân, Coöperatiefonds Rabobank Zuidoost Friesland, Stichting Bank Bercoop en Commerciële Club Weststellingwerf de baan weer geschikt is voor regionale- en landelijke wedstrijden.

Voor iedereen die deze middag wilde kennismaken met het skeeleren werden er clinics en demonstraties verzorgd door de trainers en leden van de club. Haico Bouma was aanwezig met leenskeelers en het geven van informatie over skeelers, kleding en andere spullen.
In de kantine konden de bezoekers informatie krijgen over trainingen en wedstrijden en het lidmaatschap van de club.

(Foto: Lenus van der Broek

Bericht delen via:

Meer nieuws & mededelingen