Eerste Van Lingen Wedstrijd

Vandaag was de jeugd van Lindenoord neergestreken in Zwaagwesteinde voor de eerste Van Lingen competitie. Met een team van 8 kids bestormde Lindenoord de piste ?.

Terwijl de jeugd begon aan de warming up onder leiding van coach Bianca begonnen de ouders aan de recordpoging tent opzetten. De ouders hadden duidelijk geen warming up gedaan. Volgende Van Lingen nieuwe record kansen #jammerhoor

De tent stond nog niet goed en wel of we konden testen hoeveel mensen passen er eigenlijk in zo’n tentje ?. Best veel dus ??. Hagel, sneeuwvlokken en regen tikten op ons tentje. Kortom april doet wat ie wil ?.

Uiteindelijk werd het dan toch nog droog en kon de wedstrijd starten. Sommigen snelden naar de verkoopstand voor een set winterbanden voor meer grip op de ijsbaan, ûhh piste bedoel ik.

Onze jongste pupil 2 Tessa maakte haar debuut op wedstrijdniveau. Ze sprintte naar een keurige 6de tijd op de 100 meter. Daarna 2 rondjes inline en als laatste nog 4 rondjes inline. Best ver, maar de finish is gehaald! Een prachtige 8ste plaats in het dagklassement.

Pupillen 1 meisjes hadden het grootste deelnameveld. Hier stonden voor Lindenoord Linde en Lian aan de start. En ook voor Lian was dit haar wedstrijddebuut. Voor deze dames stond 100 meter sprint, 2 rondjes inline en maar liefst 8 ronden puntenkoers op het programma. Beide dames hebben prima gereden. En de 8 ronden puntenkoers hebben beide dames uitgereden! Top gedaan. Voor Linde een 10de plaats en voor Lian een 13de plaats in het dagklassement.

Vervolgens was het de beurt aan Wester. In een sterk pup 1 deelnemersveld hield hij zich prima staande. Met 0,01 sec ?achterstand net geen 3de op de 100 meter. Na 8 ronden puntenkoers kwam Wester moe gestreden over de finish. Alles gegeven ?? en uitgereden. Super kerel en 4de in het dagklassement.

Tijd voor de meer ervaren wedstrijdtijgers. Oftewel de cadetten met een teleurstellend deelnameveld.

Voor deze groep stond ook de 100 meter op het programma naast 3 ronden inline en 12 ronden puntenkoers.

Bij de cadetten meisjes stonden Vera en Anouk op de piste voor Lindenoord.
Beide dames hebben goed gestreden. Vera reed naar een prima tijd op de 100 meter en kon de 12 ronden puntenkoers helemaal uitrijden. Anouk reed naar een tweede plaats op de 100 meter en 3 ronden inline. Ze pakte maar liefst 3 punten tijdens de puntenkoers. Vera eindigde op een mooie 6de plaats en Anouk op de 2de plaats in het dagklassement. Well done ladies.

De laatsten in de reeks, cadetten jongens. Jarno en Rick oftewel het duo mini en maxi ?. De cadetten jongens reden de 12 ronden puntenkoers samen met de junioren B meisjes en heren.

Jarno reed drie prima wedstrijden en had na de 100 meter sprint en 3 ronden inline nog kans op een tweede plaats in het dagklassement. Na een beroerde start bij de puntenkoers, veroorzaakt door een slow starter op de startlijn voor hem, moest Jarno alle zeilen bij zetten om naar de concurrentie te rijden. Gelukkig lukte dit en kon hij daar lekker achter blijven rijden. Het plan om na de laatste bocht voor de finish de concurrent te passeren, mislukte helaas. Sometimes you lose, sometimes you win. 3de in het dagklassement. Prima gedaan!

Rick maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Op alle onderdelen eerste! En in de gezamenlijke cadetten-junioren B puntenkoers strijd schoot hij er als een komeet vandoor. Vijf ronden lang pakte hij 2 punten. Op de finishlijn pakte hij nog eens 1 punt. In totaal verzamelde hij maar liefst 11 punten! Super gedaan en het kon niet anders dan een 1ste plaats in het dagklassement.

Totaal verkleumt braken we onze Iglotent af en vertrokken wij snel uit het ijzige Zwaagwesteinde naar warmere onderkomens.

Ondanks de kou en het geklaag hebben we het stiekem toch wel weer heel gezellig gehad ?.

Tot op de baan/piste en heel graag tot 11 mei bij de 2de Van Lingen wedstrijd in Heerenveen ??.

Groetjes
Alice

Bericht delen via:

Meer nieuws & mededelingen