Daikin NK wegwedstrijd op de skeelerbaan in Wolvega.

In Wolvega werd zondag onder natte omstandigheden het Nederlands Kampioenschap Inlineskaten gehouden. Op vrijdag en zaterdag waren de wedstrijden op de overdekte baan in Heerenveen. In Wolvega werden de baanwedstrijden gehouden op het asfaltparkoers van 400 meter van Lindenoord. Voor het NK in Wolvega en Heerenveen werkte de KNSB nauw samen met de IJs- en Skeelerclub Lindenoord in Wolvega.

 

Zowel kadetten, junioren als senioren kwamen op het NK in actie. Op de weg streden de inlineskaters om de titels op de one lap (1 ronde) en puntenkoers. Alle toppers uit het skeelerpeloton verschenen aan de start. Het NK is een van de twee hoogtepunten in het vanwege corona sterk ingekorte seizoen. Konden de schaatsers het seizoen 2019 – 2020 vrijwel geheel afmaken, voor de inlineskaters zette het coronavirus een stevige streep door de wedstrijdkalender. Toen het kabinet wedstrijdsport weer toestond, stelde de KNSB spoedig een alternatieve lijst met wedstrijden samen, waarvan de eerste op 31 juli verreden werd.

De uitslagen worden geplaatst op schaatsen.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

Bericht delen via:

Meer nieuws & mededelingen